[ annonse ]
1. mars 2013

Orakelet svarer: Prosedyre for skilsmisse

Skrevet av 
[ annonse ]

 

Jeg inngikk for en del år siden ekteskap i Thailand med en thailandsk kvinne. Ekteskapet registrerte vi dernest i Norge. Nå har vi tatt ut separasjon i Norge. Hva er prosedyren for eventuell separasjon og dernest skilsmisse i Thailand? Kan Thailands ambassade i Oslo bidra?

Hilsen Rune


Svar fra Orakelet:

Thailand har ikke noe krav om separasjonstid hvis begge parter er enige om å skilles. Skilsmissen kan registreres på et distriktskontor (amphur) i Thailand eller på den thailandske ambassaden i Oslo. Uansett må dere begge to møte opp samtidig. Dere må ha med begge originalene av ekteskapspakten. Likeledes må hun ha med ID-kort og husbok. Du må bringe passet ditt. Hvis dere registrerer skilsmissen i Thailand, men på et annet distriktskontor enn det som ble brukt ved inngåelse av ektepakten, så må du i tillegg bringe med deg en godkjent oversettelse av passet ditt. Dette kan du ordne ved den norske ambassaden i Bangkok. Sett av noen dager til dette, da oversettelsen også må innom utenriksdepartementet for godkjennelse.

Mange velger å skrive en skilsmisseavtale som de registrerer samtidig med at de registrerer skilsmissen. Her kan det stå hvordan eiendeler skal fordeles mellom de to partene og hvordan man skal forholde seg til eventuelle felles barn. Hvis det ble inngått en særeieavtale før ekteskapet, bør skilsmisseavtalen formuleres slik at den er i tråd med særeieavtalen. Det kan lønne seg å bruke en advokat til å formulere slike avtaler.

(Thailands Tidende utgave 3/2013 –  1. mars 2013)

[ annonser ]

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)